Percentage Problem Solving Questions

Percentage Problem Solving Questions-9
Look at the pairs of multiplication and division facts below, and look for a pattern in each row.Percent problems can also be solved by writing a proportion.

Tags: Public Policy Research PaperList And Explain The Four Types Of EssayEducational Administration ThesisJohns Hopkins Admissions Essays WorkedTeam Exercises For Problem SolvingSmall Business Plan Template PdfCollege Essays How Will The College Help Reach GoalsThesis On Autism EssayHow To Solve Computer Slow Problem

Now we will apply the concept of percentage to solve various real-life examples on percentage.1.

In an election, candidate A got 75% of the total valid votes.

Jeff has a coupon at the Guitar Store for 15% off any purchase of $100 or more.

He wants to buy a used guitar that has a price tag of $220 on it.

If 15% of the total votes were declared invalid and the total numbers of votes is 560000, find the number of valid vote polled in favour of candidate.

Solution: Total number of invalid votes = 15 % of 560000 = 15/100 × 560000 = 8400000/100 = 84000Total number of valid votes 560000 – 84000 = 476000 Percentage of votes polled in favour of candidate A = 75 % Therefore, the number of valid votes polled in favour of candidate A = 75 % of 476000 = 75/100 × 476000= 35700000/100 = 357000 2. He found 15% of oranges and 8% of bananas were rotten. Solution: Total number of fruits shopkeeper bought = 600 400 = 1000 Number of rotten oranges = 15% of 600 = 15/100 × 600 = 9000/100 = 90Number of rotten bananas = 8% of 400 = 8/100 × 400 = 3200/100 = 32Therefore, total number of rotten fruits = 90 32 = 122 Therefore Number of fruits in good condition = 1000 - 122 = 878 Therefore Percentage of fruits in good condition = (878/1000 × 100)% = (87800/1000)% = 87.8% 3. Money he spent = 30 % of m = 30/100 × m = 3/10 m Money left with him = m – 3/10 m = (10m – 3m)/10 = 7m/10 But money left with him = $ 2100 Therefore 7m/10 = $ 2100 m = $ 2100× 10/7 m = $ 21000/7m = $ 3000 Therefore, the money he took for shopping is $ 3000.

Since we have a percent of change that is bigger than 1 we know that we have an increase.

To find out how big of an increase we've got we subtract 1 from 1.6.

So they are easier to compare than fractions, as they always have the same denominator, 100. The amount saved is always the same portion or fraction of the price, but a higher price means more money is taken off.

Interest rates on a saving account work in the same way.

SHOW COMMENTS

Comments Percentage Problem Solving Questions

The Latest from fructaroma.ru ©